POTOVANJA ( 14 )


City Sevnica birthplace of the first lady of America- Melania Trump












Toscana Italija

Paša za oči in raj za fotografe.

FOTO GALERIJA





Kolesarsko - družinsko počitnikovanje Umag 2012

FOTO GALERIJA




Okolica Kranjske gore in naravni park - Zelenci


FOTO GALERIJA
















Budimpešta in Bratislava


1. DAN (CELJE – BUDIMPEŠTA)

Odhod avtobusa ob 04:30 iz Celju . Vožnja proti madžarski prestolnici kamor smo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu smo si ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Sprehode po elegantni ulici Vaci,  Ogled smo nadaljevali na grajskem griču, kjer so postavljeni Narodna galerija, nacionalna knjižnica, ljubka ribiška utrdba in Matjaževa katedrala. Namestitev v hotelu. V večernih urah smo si privoščili  madžarsko večerjo s Čardašom in pesmijo, kjer smo spoznali dobrote madžarske kuhinje in lepote madžarskih plesov.

2. DAN (BUDIMPEŠTA – BRATISLAVA- CELJE)

Po zajtrku smo se odpravili proti Bratislavi, kamor smo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta smo  videli predsedniško palačo, povzpeli se na lepo obnovljen grajski grič in elitno četrt, ki je zrasla v zadnjih letih ob nabrežju Donave z novim narodnim gledališčem. Sledil je sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Videli smo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo, Lisztovo in palačo družine Keglevič, kamor je rad zahajal Beethoven. Popoldan smo si ogledali  romantično pokrajino Malih Karpatov ki so znani po odličnih vinih in starodavni keramiki imenovani Slovaška majolika. Obisk keramične delavnice in degustacija vina v eni izmed kleti. V poznem popoldanskem času smo se odpravili proti Sloveniji





klikni tukaj " FOTO GALERIJA"












Polet z balonom iz Celja


Priporočam vsem, ki jih ni strah višine. Res, da dokler ne poletiš ne veš da boš res letel, saj je vse odvisno od trenutnega vremena. Nama je v drugo uspelo in nastale so čudovite fotografije. Oglejte si FOTO GALERIJO.


klikni tukaj >FOTO GALERIJA<




















Fotografski dopust v Garmisch-Partenkirchenu


Galerija v Picasu
Galerija ISSUU














Družinsko - klubsko letovanje Umag 2011


FOTO GALERIJA













FOTO POTEPANJE PO SALZBURGU


Foto potepanje z Matjažem Intiharjem in foto modelom Evo. Pot nas je vodila iz Ljubljane proti Salzburgu, kjer smo imeli foto shooting z Evo in preizkušanje ter učenje o portretnemu  fotografiranju.


FOTO GALERIJA

















Beograd
Kolesarsko tekmovanje za Evropski pokal invalidov in turistični ogled Beograda.


FOTO GALERIJA
















ACHENSEE - AVSTRIJA


FOTO GALERIJA












BENETKE


Beneške pustne maske so posebnost v svetu in ta dogodek je treba ujeti v objektiv. Lepota kostumov in spokojnost samega mesta Benetke se zlijejo skupaj v času pustnega karnevala.


FOTO GALERIJA




















BURANO - ITALIJA

Burano [buràno]), je eden od otokov v Beneški laguni. Leži jugozahodno od otoka Torcello. Upravno spada pod italijansko deželo Benečija (pokrajina Venezia). Leži na severnem koncu Lagune, 7 km od Benetk, in je poznan po čipkarstvu.


Barvite buranske hiše

Ime otoka naj bi izhajalo iz Boreana, kot so se imenovala ena od vrat mesta Altinum, ki so ga prebivalci zapustili najprej iz strahu per Huni leta 452, nato zaradi slabe uprave s strani Langobardov, ki so mesto zavzeli leta 568. Ta vrata so bila postavljena na severovzhodu mesta in je skoznje pihala burja, odtod tudi ime. Po propadu Altina in izginotju njegovega obzidja je ime ostalo le v poimenovanju otoka Burano.



FOTO GALERIJA






















Grad Hohenwerfen

Mogocni grad Hohenwerfen, ki strateško zapira vso dolino. Današnja oblika je iz 16.stol., zadnje obnovitve pa so bile leta 1931. V gradu je zanimiv muzej starega orožja ter lovski muzej s poudarkom na nekoč priljubljenem lovu s sokolom.Čudovita zgodovina gradu, ter predstava orlov in sokolov. Priporočam ogled.

FOTO GALERIJA


















Orlovo gnezdo 
( Kehelstein )


Berchtesgaden pogosto povezujejo z goro Watzmann, ki je z nadmorsko višino 2713 m tretja najvišja gora v Nemčiji (za Zugspitze and Hochwanner), katera med plezalci slovi po svoji Ostwand (vzhodni steni). Znano je tudi bližnje globoko ledeniško Kraljevo jezero, nemško: Königssee, ki meri (5,2 km²). Drugi opazen očak v okolici je gora Kehlstein (1835 m) na kateri stoji hitlerjevo Orlovo gnezdo, nemško: Kehlsteinhaus.


FOTO GALERIJA














Königsee


Königsee se nahaja na majhnem delu Nemčije, ki se v obliki srčka dodobra zajeda v Avstrijo levo od Salzburga. Pokrajina se imenuje Bertschesgadenland po največjem kraju v tem koncu Nemčije. Na pretek romantike. V dveh dneh vidiš marsikaj v treh pa skoraj vse.

Jutranji start proti Korenskem sedlu, meglice in oblački se dvigajo iz gozdov - to je napoved za lepo vreme.Glavna cesta iz Villacha proti Katschbergu in Obertauernu s hitrim tempom požiranje kilometrov. Radstadt, Eben in prvi daljši postanek na gradu Werfen. 15 min. hoda na grad je samo za razgibavanje. Ogled muzeja in notranjosti gradu, ki smo ga že večkrat videli, ampak samo z avtoceste od koder je videti veličastna zgradba nad prepadnimi stenami gore. Vstopnina je 8€ po osebi.



FOTO GALERIJA



























Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

STUDIO ( 1 )

NARAVA (11)