ŠPORT ( 10 )

18.SPAR Evropsko prvenstvo v krosu

Z zaključno slovesnostjo se je tudi uradno zaključilo 18. SPAR Evropsko prvenstvo v krosu. Prvenstvo, ki je porušilo več rekordov, predvsem v številu udeleženih tekmovalcev. Prvi imeni letošnjega prvenstva sta zagotovo Fionnuala Britton in Atelaw Yeshetela Bekele, nova Evropska prvaka v ženski in moški članski konkurenci. Država, ki pa je v ekipnem merilu pometla s konkurenco pa je Velika Britanija, ki je vse skupaj osvojila 12 kolajn, od tega šest zlatih, pet srebrnih in eno bronasto. Slovenski tekmovalci so prav tako dosegli pričakovane rezultate in uspešno nastopili s tokrat največjim številom tekmovalcev doslej. 
Predsednik organizacijskega odbora mag. Marjan Hudej je ob zaključku slovesno predal zastavo organizatorjem Evropskega prvenstva v krosu 2012, ki bo potekalo v Budimpešti na Madžarskem. 
Dobra proga, lepo okolje, rekordno število tekmovalcev in predvsem odlično vzdušje pa so povzetki letošnjega dogajanja, ki se ga bodo v Velenju s ponosom še dolgo spominjali. 

vir. excch Velenje

Oglejte si FOTO GALERIJO skozi celotno dogajanje na tekmovanju.



 










3. TRIATLON VELENJE















V Velenju že 16. mednarodni atletski miting

Rusinja Marija Abakumova je dosegla izid sezone. Primož Kozmus je bil tretji v metu kladiva.Rusinja Marija Abakumova je na mitingu mednarodne atletske lige za VN Vzajemne v Velenju v metu kopja s 67,98 dosegla izid sezone na svetu. Slovenska rekorderka Martina Ratej po manjši operaciji konec prejšnjega tedna ni nastopila, poroča STA.

Na tradicionalno največjem mitingu v Sloveniji je za gostitelje zmago dosegla Marija Šestak (Mass) in s 14,11 m dosegla normo B (14,10 m) za svetovno prvenstvo v Daeguju; tretja je bila Snežana Rodič (Mass, 13,94 m), Anja Valant Velepec, tretja Slovenka v troskoku, pa je bila šesta (13,73).

Marina Tomič je bila druga na 100 m ovire (13,25), Nina Kolarič (Ptuj) je to mesto zasedla v skoku v daljino (6,46 m), domačinka Nina Kokot pa je bila peta, zadnja (6,02 m). Primož Kozmus (Brežice) je bil tretji v metu kladiva (75,61 m).

Matic Osovnikar (Mass) je na tretjem mestu z 10,50 dobil slovenski dvoboj z mesto nižje uvrščenim Gregorjem Kokalovičem (Krka, 10,52). Zmagal je Ganec Aziz Zakari (10,32) pred Jamajčanom Jacquesom Harveyjem (10,34).

Američan Brent LaRue, ki tekmuje za ljubljanski Mass in je zaprosil za slovensko državljanstvo, je bil četrti na 400 m (45,75), na pol krajši razdalji je to mesto zasedla Kristina Žumer (Mass, 23,83).Izidi:












DOS - RAS EXTREME 2011 Erik Rosenstein

Najbolj extremna kolesarska dirka v Sloveniji dolžine 1138 km.












III. Suc-k Braslovče 30.4. - 1.5.2011

 Suc-k, monociklistično tekmovanje v Braslovčah.  













Konjeniško tekmovanje - Velenje


FOTO GALERIJA












Quiksilver luža Krvavec


Končno se je na Krvavec vrnila Quiksilver luža 005, kjer smo bili priča izjemni prireditvi, številnim tekmovalcem, ki so prikazali nore akrobacije, kostume in trike. Vreme nam je bilo spet naklonjeno, zato je bil odziv tekmovalcev in obiskovalcev izjemen.
Prek 3.000 obiskovalcev Krvavca je obiskalo vrhunski dogodek v organizaciji Društva DOBR, ki je s svojo številčno ekipo v sodelovanju z RTC Krvavec pripravila snežni  bazen s kristalno, ledeno hladno vodo, ki je zbujala  spoštovanje in obenem vabila na plavanje. Prijavilo se kar 78 tekmovalcev, ki so se preizkusili v različnih vlogah. Nova kategorija luža skupina je spodbudila veliko kreativnosti. Bili smo priča številnim posrečenim spustom v tandemih, nekateri celo v triu. Sodniki so imeli težko delo, saj so se tekmovalci suvereno metali čez 25 metrsko lužo, kar je nekaterim tudi uspelo- in to v stilu. Najboljše nastope so pospremili bučni aplavzi publike, vse mokre padce pa obilo smeha ob zmedenih pogledih tekmovalcev, ki se niso mogli načuditi temperaturi vode. 


FOTO GALERIJA












Dirka okoli Slovenije - DOS 2009

Udeleženec najbolj extremne kolesarske dirke je bil Erik Rosenstein. Član kolesarskega kluba Energija Velenje.

FOTO GALERIJA






















Predstavitev športnih klubov na Titovam trgu 2009

Mestna občina Velenje je skupaj s Športno zvezo Velenje, 19. septembra 2009, na Titovem trgu organizira predstavitev velenjskih športnih klubov in društev. 
















Na Rogli slavila Poljakinja in Norvežan


Na Rogli sta si zmago pritekla Poljakinja Justyna Kowalczyk in Norvežan Petter Northug. Petra Majdič je po nešportnem vedenju Finke Saarinenove padla in končala na sedmem mestu.


FOTO GALERIJA



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PORTRETI ( 9 )

STUDIO ( 1 )

NARAVA (11)